Eihän tuo voi olla tarkka!

Kun olemme näyttäneet ja testikäyttäneet ystävillä BACtrack mobiilialkometria, aika monet kommentoivat laitteen nähdessään: ”Eihän tollanen voi olla tarkka.”

BACtrack mobiilialkometri vain 7x5cm ja paksuus 1cm luokkaa, eikä se paina juuri mitään. Viime kesänä tehdyissä tutkimuksissa vielä osoittautui, että alkometrien tuloksissa voi olla merkittäviä eroja. BACtrack mobiilialkometri ei kuitenkaan ollut tuossa testissä mukana.

Niinpä päätimme selvittää itsetoimisesti asian ja lähetimme BACtrack-Mobilen VTT Expert Service Oy:lle kalibroitavaksi. Kalibrointi tehdään laboratorio-olosuhteissa ja mittauskertoja on viisi. Mittaus suoritetaan alkometreille kuivilla referenssikaasuilla, joka vastaa tiettyä alkoholipitoisuutta. Saimme parin viikon päästä tuloksen ja olimme itsekin hieman yllättyneitä. Testissä BACtrack-Mobile heitti -0,01‰ eli todellinen vertailuarvo oli 0,56‰ ja laitteemme arvo jokaisella viidellä testauskerralla oli 0,55‰.Voimme siis puhua todella tarkasta mittarista joka on käyttäjän kannalta ehdottoman tärkeää.

Testin tulokset voi tarkastaa oheisen linkin takaa joka on saamamme testitulos suoraan VTT Expert Service Oy:lta: http://goo.gl/cNRHI5

Screen Shot 2014-12-02 at 21.06.53

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s